Bedstefars skæg.
Ingredienser
Til dejen skal du bruge.
- 400 gram hvedemel.
- 250 gram smør.
- 300 gram sukker.
- 1 teskefuld vaniljesukker.
- 1 teskefuld bagepulver.
- 4 æggeblommer.
- 2½ dl mælk.
Til fyld skal du bruge.
- 225 gram stikkelsbær æble sveske eller rabarber, enten som grød eller kompot.
- Til marengsen skal du bruge.
- 250 gram sukker.
- 4 pasteuriserede æggehvider.
- 1 teskefuld eddike.
Opskrift.
Opskrift på dej.
- Smøret skal være blødt, hvorefter det røres godt sammen med sukkeret i en skål,
- hvorefter æggeblommerne blandes i.
- Bagepulver, hvedemel og mælk blandes godt sammen i en skål,
- hvorefter det blandes sammen med smørblandingen, rør dejen til den er ensartet.
- Fyld dejen i en bradepande som er cirka 25 x 35 cm hvor der er lagt bagepapir i.
- Bag derefter dejen i 15 minutter ved 180 grader i en forvarmet varmluft ovn.
Opskrift på marengs.
- Pisk æggehviden stiv, mens der stadig piskes bland eddike og sukker i lidt af gangen ind til blandingen er tyk som marengs.
- Når dejen er bagt færdig, tages den ud hvorefter den valgt frugtgrød eller kompot fordeles ud over kagen mens den stadig er varm,
- fordel så marengsen ud over frugtgrøden eller kompotten,
- man kan for eksempel stryge den flat ud eller bruge en sprøjte pose til at lave toppe over hele kagen,
- derefter bages kagen færdig i 10 minutter ved samme temperatur.
- Marengsen skal være gylden.