Berliner med brug af en berlinertylle.
Ingredienser
Til berliner dej skal du bruge.
- 250 gram hvedemel
- 1 æg
- 25 gram gær
- 1 dl mælk
- 25 gram smør
- ½ teskefuld kardemomme
- 25 gram sukker
- 2 liter rasp eller vindruekerneolie.
Endvidere skal du bruge.
Til fyld.
- Syltetøj eller andet efter fantasi og lyst.
Til pynt.
- Flormelis.
- Samt en berlinertylle.
Opskrift.
- Lun mælken og rør gæren ud her i.
- Kom smør, sukker, den lune mælk og æg i en skål og rør det hele godt sammen.
- Mel og kardemomme sigtes i dejen, og det hele æltes godt sammen.
- Lad dejen hæve i 45-60 minutter.
- Dejen formes til boller a 55 gram per styk.
- Olien varmes op til cirka 180 grader.
Pas på, det er meget varmt.
- Læg forsigtigt bollerne i den varme olie 2 ad gangen.
- Kog dem til de er lysebrune, 2-3 minutter på hver side.
- Bollerne lægges på fedtsugende papir, for eksempel køkkenrulle og rulles der efter i flormelis.
Til sidst fyldes bollerne med en passende mængde syltetøj eller andet
- ved hjælpe af en berlinertylle.