Blommekage.
Ingredienser
Til dejen skal du bruge.
- 400 gram blommer
- 3 æg
- 250 gram sukker
- 75 gram smør
- 2 dl yoghurt
- 250 gram mel
- 2 teskefulde kanel blandet med 2 teskefulde sukker
- 2 teskefulde bagepulver.
Til topping skal du bruge.
- 100 gram mel
- 100 gram sukker
- 100 gram smør
- 2 teskefulde kanel.
Opskrift.
- Rengøre og halvere blommerne og tag stenene ud.
- Pisk æg og sukker skummende.
- Smelt smørret og hæld yoghurten i.
- Lad massen køle af.
- Bland mel og bagepulver i yoghurt smør massen.
- Hæld dejen i en smurt form, læg blommerne over og drys med kanel og sukker.
Topping.
- Bland mel, sukker, smør og kanel sammen og smuller dejen over blommerne.
- Bag kagen ved 200 grader i cirka 45 minutter.
- Serveres med flødeskum eller cremefraiche.