Cheesecake med limeskal og tørrede søde tranebær.
Ingredienser
Til kiksebunden skal du bruge.
- 250 gram Digestivekiks.
- 125 gram Smør.
- 1 Teskefuld stødt kanel.
- 1 Springform på cirka 22 cm i diameter.
Til flødeostecremen skal du bruge.
- 3 Blade husblas.
- 400 gram Flødeost naturel.
- 100 gram Flormelis.
- 100 gram tørrede søde tranebær.
- Fint revet skald fra 2 limefrugter.
- 2½ dl Piskefløde.
Opskrift.
Kikse bund.
- Læg kiksene i en frysepose og knus dem med hånden eller en kagerulle.
- Smelt smørret ved svag varme og rør det sammen med de knuste kiks og kanel.
- Tryk kikse massen ud i bunden af springformen.
- Kikse bunden skal bage i ovnen i 10 minutter ved 175 grader.
- Inden Flødeostecremen kommes på, skal kikse bunden køle helt af i formen.
Flødeostecreme.
- Udblød husblassen i koldt vand i cirka 10 minutter og tag så husblassen op af vandet,
- vrid dem let og smelt dem forsigtigt over et vandbad.
- Mens husblassen ligger i blød, pisk da fløden til flødeskum i en skål.
- Pisk flødeost, flormelis, tranebær og limeskal sammen i en skål.
- Rør så 5 spiseskefuld flødeskum, sammen med den smeltede husblas.
- Rør så resten af flødeskummet, sammen med flødeostecremen.
- Rør til sidst husblassen i flødeblandingen sammen med flødeostecremen.
- Fordel cremen oven på kikse bunden i springformen.
- Stil så kagen i køleskabet i mindst 4 timer.