Hej. Dine og mine kager er en blog, hvor du kan dele dine kageopskrifter med andre.

Fastelavnsboller.

Fastelavnsboller.


Udskriv Pin Opskrift

Fastelavnsboller.

De her boller er egentlig fastelavnsboller, men kan med fordel laves og fryses og spises hele året rundt, de smager bare så dejligt. Hvis du har dem på frost, er det nemt lige at tage et par stykker op og lade dem tø op og lade dem efter hæve ved stue temperatur i ca. 1 time og dernæst bage dem. PÅ den måde har du altid friske fastelavnsboller. Velbekomme.

Ingredienser

Dejen til fastelavnsbollerne.

  • 150 ml mælk.
  • 100 gram smør.
  • 25 gram gær.
  • 2 æg.
  • 50 gram sukker.
  • 60 gram groft hvedemel.
  • 300 gram hvedemel.
  • 1 teskefuld vaniljesukker.
  • ½ teskefuld salt

Marcipan fyld.

  • 100 gram sukker.
  • 100 gram marcipan.
  • 100 smør.
  • 1 teskefuld kanel.

Vaniljecreme.

  • ½ Vaniljestang.
  • 250 ml sødmælk.
  • 3 spiseskefuld sukker.
  • 2 æggeblommer.
  • 1 spiseskefuld majsstivelse.

Glasur og Pynt.

  • 150 gram flormelis.
  • Lidt koldt vand.
  • 1 teskefuld kakao.
  • Måske nogle chokoladeknapper eller andet til at drysse oven på glasuren.

Opskrift.

Dejen til fastelavnsbollerne.

  • Varm mælken i en gryde så den er lunken, cirka 40 grader.
  • Opløs så smørret i mælken, når det er smeltet, smuldres gæren i og røres rundt.
  • Bland groft hvedemel, sukker, salt og vanilje sammen i en skål og hæld det op i gryden sammen med æggene.
  • Når det er blandet godt sammen, blandes hvedemelet i lidt af gangen.
  • Ælt så dejen godt sammen med hænderne eller i en røremaskine, dejen æltes i cirka 5 minutter, den skal være dejlig smidig og ikke klister, hvis den klister, så tilsæt lidt mere mel.
  • Lad nu dejen hæve et varmt sted i cirka 40 minutter, husk at lægge et viskestykke over.

Vaniljecreme.

  • Man kan med fordel købe færdigt vaniljecremepulver, som bare skal blandes med mælk.
  • Hvis man vil lave vaniljecremen selv er opskriften her.
  • Flæk vaniljestangen med en lille kniv, og skrab kornene ud.
  • Kom vaniljekorn og den flækkede stang i en gryde sammen med mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse.
  • Kog nu blandingen op ved svag varme under jævnlig omrøring, til cremen begynder at blive tyk.
  • Tag gryden af varmen, tag vaniljestangen op, og pisk i cremen, så den ikke trækker skind.
  • Afkøl cremen, før du bruger den.

Marcipan fyld.

  • Bland sukker og marcipan godt sammen, pisk så smør og kanel i, eventuelt med en elpisker, det piske kun til det hele er blandet godt sammen.
  • Form fastelavnsbollerne.
  • Når dejen er færdig hævet, rulles den ud i en firkant, så den er cirka 0,5 cm tyk, derefter skæres den ud i små firkanter af en størrelse på cirka 15 x 15 cm.
  • På hver firkant lægges 1 spiseskefuld marcipan blanding og 1 spiseskefuld creme.
  • Man kan eventuelt lave den ene halvdel uden marcipan, hvis der nu er nogle der ikke bryder sig så meget om marcipan.

Tro mig, de smager også godt uden marcipan.

  • Fold så hjørnerne af dejen ind over fyldet og klem dejen godt sammen i samlingerne.
  • Læg så fastelavnsbollerne med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir på.
  • Lad nu fastelavnsbollerne hæve et varmt sted i cirka 40 minutter, husk at lægge et viskestykke over.
  • Når de er færdig hævet, pensles de med mælk og bages i en forvarmet varmlufts ovn ved 175 grader i cirka 15-20 minutter, de skal være pænt gylden brune.
  • Lad nu fastelavnsbollerne køle lidt af på en rist.
  • Når de er kølet lidt af, kan man eventuelt komme glasur på.
  • Glasuren kan for eksempel dels i 2 lige store del, hvor man blander kakao i den ene del.
  • Derefter kan man eventuelt pynte dem med chokolade knapper eller andet sødt.

Man kan for eksempel lave en smily, eller noget andet sjovt, eller bare nyde dem med glasur på

    Velbekomme og husk de kan nydes hele året rundt 

      QR Code.



      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

      Opskrift Vurdering