Fyldte Berliner.
Ingredienser
Til dejen skal du bruge.
- 600 gram Mel
- 2,5 dl Mælk
- 100 gram Sukker
- 75 gram Smør
- 1 Teskefuld Salt
- 25 gram Gær
- 1 Teskefuld Vaniljesukker
- 2 Æg.
- 2 liter Raps eller vindruekerneolie.
Fyld.
- Jordbær eller hindbær marmelade.
Opskrift.
- Varm mælken en smule og rør gæren i.
- Kom smør, sukker og æggene i og rør det grundigt sammen.
- Mælk, vaniljesukker og mel blandes i og det hele æltes godt sammen.
- Lad dejen hæve i 50 minutter.
- Dejen formes til boller af cirka 55 gram.
- Raps eller vindruekerneolie opvarmes til 180 grader.
- Pas på, det er meget varmt.
- Kom berlinerne forsigtig ned i den varme olie, 2 af gangen.
- Kog dem i 2 til 3 minutter på hver side, eller ind til de er lysebrune.
- Berlinerne ligges på køkkenrulle og vendes derefter i sukker.