Smelt smørret i en pande, uden det bliver brunt.
Rist mandlerne i 5 minutter på panden ved jævn varme,
husk at røre engang i mellem i panden.
Bland i mens dadler, abrikoser, tranebær, valnødder, mel og de andre krydderier sammen i en lidt stor skål.
Når mandlerne er ristet og kølet lidt af, blandes de i skålen med de andre ingredienser og røres godt sammen.
Honning og flormelis kommes i en tykbundet gryde og koges under konstant omrøring i 3 minutter ved kraftig varme, ind til det er skummende og gyldent brunt.
Hæld så honning blandingen i skålen med de andre ingredienser, husk at røre i skålen i mens du hælder honningen i.
Lad så dejen køle lidt af, hvor efter den æltes godt sammen.
Dejen lægges så i en springform på cirka 22 cm som er beklædt med bagepapir inden i.
Dejen presses godt ud i springformen.
Hvis man vil have den pænt glat, gøres det med en våd spiseske.
Når dejen er på plads, lægges der bagepapir over den.
Kagen bages ved 150 grader i 45 minutter midt i ovnen.
Når kagen tages ud, skal den stå ved stue temperatur i et døgn inden bagepapiret fjernes.
Den pyntes så med flormelis og skæres i tynde skiver.
Den kan fint stilles i køleskabet, hvor den kan holde sig i op til en måned.
Så har man også lige en haps ved hånden hvis man skulle trænge til en.