Lækre sprøde knækbrød med salt flager.
Magen til lækre knækbrød skal man lede længe efter.
Dejlige, lækre og sprøde knækbrød, med sesamfrø og saltflager oven på.
Det fås bare ikke bedre.
Ingredienser
- 150 ml. Hvedemel.
- 100 ml. Solsikkekerner eller græskarkerner.
- 100 ml. Hørfrø.
- 100 ml. Sesamfrø.
- 100 ml. Havregryn.
- 100 ml. Grahamsmel.
- 1,½ teskefuld. Groft salt.
- ¼ teskefuld. Bagepulver.
- 150 ml. Vand.
- 100 ml. Rapsolie.
Drys til oven på knækbrødene, som lige giver det lille ekstra smag.
- Sesamfrø og flagesalt.
Opskrift.
- Alle de tørre ingredienser blandes i en skål.
- Vand og olie blandes i og dejen æltes godt, brug maskine eller hænderne til at ælte dejen.
- Blandingen hældes ud på bagepapir hvorefter der lægges bagepapir oven på og massen rulles flad
- med en kagerulle, når tykkelsen er nået ned på ca. 2-3 mm, fjernes øverste lag bagepapir og dejen skæres ud i den ønskede størrelse som man vil have knækbrødene skal have.
- Man kan med fordel skære dejen ud med et pizzahjul.
- Inden de bages, drysse der flagesalt og sesamfrø på dem.
- Træk bagepapiret over på en bageplade og bag knækbrødene ved 200 grader i ca. 20 minutter i en almindelig ovn.
- Når de er bagt færdige, tages de af bagepapiret og skilles ad og lægges til afkøling på eventuelt en bagerist.