Hej. Dine og mine kager er en blog, hvor du kan dele dine kageopskrifter med andre.

Svends Sprøde Brunkager.

Svends Sprøde Brunkager.


Udskriv Pin Opskrift

Svends sprøde brunkager.

Ingredienser

Du skal bruge.

  • 250 gram smør
  • 200 gram sirup
  • 200 gram brun farin
  • 500 gram hvedemel
  • 50 gram hakket mandler
  • 50 gram sukat
  • 50 gram hakket appelsinskal
  • 31 gram brunkagekrydderi
  • 1,5 teskefuld potaske
  • 0,5 dl vand.

Opskrift.

  • Smør, sirup og brun farin smeltes i en gryde, må ikke koge.
  • Potaske opløses i 0,5 dl vand, hældes i den varme masse under omrøring,
  • hvorefter det skal afkøle.
  • Brunkagekrydderi, hakket mandler, sukat, hakket appelsinskal og
  • hvedemel blandes godt sammen i en skål.
  • Den afkølede sukker masse hældes i brunkageblandingen, røres og æltes godt sammen, rulles derefter ud i stænger med en diameter på cirka 4 cm og en længe på cirka 30 cm, derefter rulles stængerne ind i bagepapir og lægges på køl et døgn.
  • For at gøre det letter at skære stængerne ud i skiver, kan de med fordel lægges 1 time i fryseren inden man skal skærer dem i skiver.
  • Stængerne skæres i skiver a cirka 2 mm tykkelse og lægges på en bageplade smurt med smør og bages ved 170 grader i 7 minutter i forvarmet varm lufts ovn.

De er lidt bløde når de kommer ud af ovnen, men bliver dejlig sprøde når de er kølet af.

    QR Code.



    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

    Opskrift Vurdering