Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Pin Opskrift
Bedstefars skæg.
Ingredienser
Til dejen skal du bruge.
400
gram
hvedemel.
250
gram
smør.
300
gram
sukker.
1
teskefuld vaniljesukker.
1
teskefuld bagepulver.
4
æggeblommer.
2½
dl
mælk.
Til fyld skal du bruge.
225
gram
stikkelsbær æble
sveske eller rabarber, enten som grød eller kompot.
Til marengsen skal du bruge.
250
gram
sukker.
4
pasteuriserede æggehvider.
1
teskefuld eddike.
Opskrift.
Opskrift på dej.
Smøret skal være blødt, hvorefter det røres godt sammen med sukkeret i en skål,
hvorefter æggeblommerne blandes i.
Bagepulver, hvedemel og mælk blandes godt sammen i en skål,
hvorefter det blandes sammen med smørblandingen, rør dejen til den er ensartet.
Fyld dejen i en bradepande som er cirka 25 x 35 cm hvor der er lagt bagepapir i.
Bag derefter dejen i 15 minutter ved 180 grader i en forvarmet varmluft ovn.
Opskrift på marengs.
Pisk æggehviden stiv, mens der stadig piskes bland eddike og sukker i lidt af gangen ind til blandingen er tyk som marengs.
Når dejen er bagt færdig, tages den ud hvorefter den valgt frugtgrød eller kompot fordeles ud over kagen mens den stadig er varm,
fordel så marengsen ud over frugtgrøden eller kompotten,
man kan for eksempel stryge den flat ud eller bruge en sprøjte pose til at lave toppe over hele kagen,
derefter bages kagen færdig i 10 minutter ved samme temperatur.
Marengsen skal være gylden.
Velbekomme.
QR Code.
[su_qrcode data="http://www.dineogminekager.dk/bedstefars-skaeg/" size="100" margin="5" link="http://www.dineogminekager.dk/bedstefars-skaeg/" color="#497bb9"]