Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Pin Opskrift
Berliner med brug af en berlinertylle.
Ingredienser
Til berliner dej skal du bruge.
250
gram
hvedemel
1
æg
25
gram
gær
1
dl
mælk
25
gram
smør
½
teskefuld kardemomme
25
gram
sukker
2
liter
rasp eller vindruekerneolie.
Endvidere skal du bruge.
Til fyld.
Syltetøj eller andet efter fantasi og lyst.
Til pynt.
Flormelis.
Samt en berlinertylle.
Opskrift.
Lun mælken og rør gæren ud her i.
Kom smør, sukker, den lune mælk og æg i en skål og rør det hele godt sammen.
Mel og kardemomme sigtes i dejen, og det hele æltes godt sammen.
Lad dejen hæve i 45-60 minutter.
Dejen formes til boller a 55 gram per styk.
Olien varmes op til cirka 180 grader.
Pas på, det er meget varmt.
Læg forsigtigt bollerne i den varme olie 2 ad gangen.
Kog dem til de er lysebrune, 2-3 minutter på hver side.
Bollerne lægges på fedtsugende papir, for eksempel køkkenrulle og rulles der efter i flormelis.
Til sidst fyldes bollerne med en passende mængde syltetøj eller andet
ved hjælpe af en berlinertylle.
God fornøjelse.
QR Code.
[su_qrcode data="http://www.dineogminekager.dk/berliner-med-brug-af-en-berlinertylle/" size="100" margin="5" link="http://www.dineogminekager.dk/berliner-med-brug-af-en-berlinertylle/" color="#497bb9"]